29 Квітня 2024, 23:15 | Реєстрація | Вхід
/ Публічна розмова «Знати більше одне про одного» - 17 Квітня 2024

Публічна розмова «Знати більше одне про одного»

Категорія: «Події»
Дата: 17 Квітня 2024 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Простір Українського ПЕН
Адреса: вул. Лук’янівська, 14а (Контрактова площа)
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 78


17 квітня о 19:00 у просторі PEN Ukraine (вул. Лук’янівська, 14а) відбудеться публічна розмова «Знати більше одне про одного».

У сьогоднішньому поляризованому світі ми часто мислимо одне про одного крізь різноманітні кліше. Лише взаємна присутність, пряма розмова та переклад досвіду можуть допомогти нам уникнути цієї пастки. Світ сьогодні дізнається про Україну, але і Україна дізнається про світ. Розмова чотирма автор(к)ами з Індії, що приїхали в Україну, можуть допомогти нам почати заповнювати білі плями, які ми маємо одне щодо одного. У розмові візьмуть участь автори з Індії, які прибули в Україну в рамках програми Українського ПЕН In Solidarity With Ukraine, а саме:

  • Саліл Вагх (Saleel Wagh) — один із провідних індійських поетів. Автор дев’яти поетичних збірок та багатьох публікацій у національних та міжнародних антологіях. Учасник численних літературних фестивалів, семінарів та симпозіумів. Живе у Пуні. Працює як поет, художник і перекладач. Пише маратською мовою, хінді та англійською.
  • Теназ Дастур (Tehnaz J. Dastoor) здобула ступінь докторки наук із політичної економії в університеті Цинциннаті, штат Огайо (США). Працювала глобальною координаторкою ЮНІСЕФ з питань розмінування та участі дітей у бойових діях у таких країнах, як Афганістан, Ангола, Боснія і Герцеґовина, Чечня, Ефіопія, Ліван, Мозамбік та Сомалі. Як правозахисниця в галузі прав дітей, опікується питаннями дитячого харчування, дошкільної освіти, охорони здоров’я матерів і дітей та професійної освіти для підлітків.
  • Саба Накві (Saba Naqvi) — одна з найвідоміших індійських журналісток. Живе і працює в Нью-Делі. Авторка чотирьох книжок, що висвітлюють становище мусульманської громади в Індії. Колишня редакторка відділу політики Outlook magazine. Пише колонки для провідних національних щоденних та онлайн-видань. Оглядачка виборчих процесів на телебаченні та YouTube-каналах, політична коментаторка.
  • Бішан Самаддар (Bishan Samaddar) — редактор і директор Seagull Books, одного з найвідоміших міжнародних видавництв, яке спеціалізується на перекладній літературі. Редактор-консультант Seagull’s Pride List, у якому представлена світова ЛГБТК+ література. Координатор закупівлі найменувань з арабської, чеської, угорської та словацької літератур. Фотограф і кухар-аматор. Живе і працює в Колкаті (Індія).
Модеруватиме розмову Володимир Єрмоленко, філософ, письменник, президент Українського ПЕН.

Вхід за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/1HVXerRC9rGHYq8Q7
Захід відбудеться англійською мовою без перекладу.

Програма In Solidarity With Ukraine, заснована Українським ПЕН у грудні 2022 року, має на меті продемонструвати наслідки злочинів російської армії проти України та її культури, надати учасникам іноземних делегацій — письменникам, журналістам, публіцистам, культурним менеджерам та лідерам думок — відчуття контексту та розуміння нинішньої ситуації в Україні в умовах війни.

Візит індійських авторів в Україну відбувається за підтримки Міжнародного фонду "Відродження”.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar