13 Травня 2024, 00:54 | Реєстрація | Вхід
/ 29 листопада | Творчий вечір Галини Крук у Львові - 29 Листопада 2022

29 листопада | Творчий вечір Галини Крук у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 29 Листопада 2022 (Вівторок)
Час: 18:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Театр Лесі Українки
Адреса: вул. Городоцька, 36
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 259


29 листопада на малій сцені театру Лесі Українки у Львові відбудеться творчий вечір письменниці, перекладачки та літературознавиці Галини Крук.

Галина Крук — відома українська поетка, прозаїкиня, перекладачка та літературознавиця. Членкиня українського PEN та Асоціації українських письменників.

Авторка п’яти поетичних збірок — «Мандри в пошуках дому» (1997), «Сліди на піску» (1997), «Обличчя поза світлиною» (2005), «Спів/існування» (2013), «Доросла» (2017). А також численних поетичних та прозових публікацій у літературній періодиці. Вірші перекладені англійською, шведською, німецькою, російською, польською, литовською, сербською, хорватською, португальською, вірменською та іншими мовами.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Галина Крук активно волонтерить та займається культурною дипломатією, розповідаючи про звірства Росії та розв’язану нею війну європейській публіці. Серед найпомітніших виступів в Європі за час війни — промова Галини Крук на відкритті 23-го Берлінського поетичного фестивалю. 

Модерує розмову поет Григорій Семенчук. Він поговорить з Галиною Крук про поезію і війну, ставлення до України у Європі та світі і про те, як змінюється наше суспільство, а також як ці зміни вплинуть на наше майбутнє.

Організатор заходу — ЛМГО «Мистецька рада "Діалог”».
Подія відбувається в рамках роботи Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні», за ініціативи Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz.

Проведення цього проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Партнери трансляції заходу — МПК ім. Гната Хоткевича, Офіс «Львів — місто літератури ЮНЕСКО».

Трансляція події буде відбуватися на Facebook-сторінці «Місяць авторських читань у Львові», а також на сторінках партнерів заходу.

Вхід на подію вільний. Необхідна попередня реєстрація. 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar