20 Травня 2024, 21:27 | Реєстрація | Вхід
/ Середземномор’я і «Золотий носоріг» у Львові - 3 Серпня 2022

Середземномор’я і «Золотий носоріг» у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 03 Серпня 2022 (Середа)
Час: 18:30
Вартість: Безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня-Кав‘ярня Старого Лева на Галицькій
Адреса: вул. Галицька, 17
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 275


Поети мандрують за допомогою слів. Метафори моментально відносять у далекі краї чи тихі часи тих, хто пише, і тих хто читає/слухає. 3 серпня о 18:30 чекаємо всіх охочих на розмову з Ганною Яновською, яку модеруватиме Ірина Старовойт у Книгарні-кав`ярні Старого Лева (Львів, вул. Галицька, 17). 

Географія текстів Ганни пролягає від Південної Африки до країн Середземномор’я: екзотичні краєвиди, строкаті вірші, що пахнуть сандалом і морем, — нам так бракує добрих нових вражень у спекотному і тривожному літі! Діалог Ганни та Ірини за склянкою лимонаду і мандрівна поезія дозволять перенестися у спокійний гамір незнайомих містечок, розімлілих від спеки.

Ганна Яновська прочитає і нові тексти, і вірші зі збірки «Золотий носоріг», яку написала під впливом подорожі до Південної Африки. Звідти вона привезла золотого носорога. Це не зовсім той — тонкий і ювелірний, якого знайшли в скарбах давнього царства над Лімпопо, і не зовсім та його велика копія, що стоїть у центрі Йоганнесбурга. Проте цей золотий носоріг теж справжній, тому що в ньому — свіжі враження з далекої країни.

«Золотий носоріг» — збірка не про екзотичну Південну Африку, це радше книжка про ту Південну Африку, яка на душевній мапі десь межує з Україною. У ній є високі гори і пишні квіти з власними чарами, давні риби й капітан літака, є революціонери й біженці, пінгвіни на жаркому березі, вуличні торгівці й великий прибережний вітер.

Крім того, в авторки назбиралося текстів, які фіксують враження з мандрів країнами Середземномор’я, з якими охоче поділиться зі всіма, кого стежка приведе у Книгарню-кав’ярню Старого Лева на Галицькій.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar