28 Квітня 2024, 03:47 | Реєстрація | Вхід
/ 30 років Незалежності | «30 років. Культура» - 25 Серпня 2021

30 років Незалежності | «30 років. Культура»

Категорія: «Події»
Дата: 25 Серпня 2021 (Середа)
Час: 18:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 418


25 серпня о 18:00 у межах Дискусійного ПЕН-клубу відбудеться розмова «30 років Незалежності: Які зміни засвідчила наша культура».

До 30-річниці Український ПЕН спільно з виданням Reporters взялися за непросту задачу - виокремити 30 ключових подій та явищ в музиці, мистецтві, літературі, кіно, суспільній думці. Визначити, хто і в який спосіб найбільше вплинув на те, яким є культурне поле України, а разом з ним і суспільство та держава в цілому. Так з’явився спецпроєкт «30 років. Культура», який буде представлено Дня незалежності.

Повний список подій виявився довшим, ніж заявлена в заголовку цифра, і став результатом колективного голосування широкого кола експертів та експерток. Частина з них візьме участь у дискусій, щоб розповісти про проєкт, а також поговорити про поворотні моменти, важливі тенденції, ключові зміни, варті осмислення.
  • Тамара Гундорова – літературознавиця, культурологиня, авторка публікацій з питань сучасної і модерної української літератури, модернізму, постмодернізму, постколоніальної критики, кічу, чорнобильської тематики, фемінізму; членкиня Українського ПЕН.
  • Анатолій Дністровий – есеїст, поет, письменник.
  • Діана Клочко – мистецтвознавиця, кураторка виставок, редакторка, перекладачка, лауреатка Премії Шевельова-2019.
  • Остап Сливинський – поет, перекладач.
  • Модеруватиме розмову Богдана Неборак – журналістка, редакторка видання The Ukrainians.
25 серпня, 18:00, Fb-сторінки: Українського ПЕН, видання «Український тиждень» та Reporters.
Поставити питання учасникам розмови та підписатись на новини Дискусійного ПЕН-клубу можна за посиланням: https://forms.gle/fVdzn99UwDjAnV717

Дискусійний ПЕН-клуб – спроба вийти за межі соцмереж, де обговорення частіше перетворюються на сварки, ніж на аргументований обмін думками, а також за межі псевдодебатів на телебаченні, де сценарій розмови визначається інтересами власників медіа. Натомість мета Дискусійного ПЕН-клубу – осмислити у діалозі нагальні питання і сприяти розвитку громадянського суспільства, формувати культуру поваги до співрозмовника і вміння чути іншого.

Кураторка Дискусійного ПЕН-клубу – Оксана Мамченкова. Контакт: ukraine.pen@gmail.com
Проект реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Інформаційна підтримка – Громадське радіо.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar