13 Травня 2024, 07:30 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Андрія Павлишина «Бруно Шульц» - 27 Травня 2021

Презентація книжки Андрія Павлишина «Бруно Шульц»

Категорія: «Події»
Дата: 27 Травня 2021 (Четвер)
Час: 18:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 423


У рамках проєкту «Книжкових вечорів із PEN Ukraine» (#PEN_book_evening) 27 травня о 18:00 відбудеться презентація книги Андрія Павлишина «Бруно Шульц» (Фоліо). Модеруватиме зустріч журналістка, письменниця та видавчиня Оксана Форостина. Під час презентації глядачі зможуть поставити запитання автору в коментарях до трансляції.

Ця книга присвячена життю, творчості й посмертній славі видатного письменника, графіка і маляра Бруно Шульца (1892–1942), який усе життя мешкав у Дрогобичі. Він уславив це місто та його багатокультурне до Другої світової війни середовище у своїх химерних малюнках і графічних творах, а також збірках оповідань «Цинамонові крамниці» та «Санаторій під Клепсидрою», які входять до канону обов’язкового читання кожної освіченої людини в усьому світі. Письменник охоче описував у притаманній йому поетичній манері магічного реалізму сюжети з повсякденного життя галицького містечка, що водночас стало земним пристановищем його «республіки мрій». Попри трагічну смерть від рук нацистів і загибель більшої частини творчої спадщини скромного провінційного учителя, нині митець повернувся в Україну як одна з ключових ланок культурного коду Центральної Європи.

Андрій Павлишин — український журналіст, громадський діяч, історик і перекладач. Відомий зокрема як дослідник польсько-українських стосунків, творчості Бруно Шульца і перекладів інтелектуальної літератури з польської на українську мову. Член Капітули Журналу «Ї».

Долучитися до онлайн-презентації можна буде на Facebook-сторінці PEN Ukraine. https://www.facebook.com/penclubua/



0 коментарів

Залишити коментар

avatar