16 Квітня 2024, 23:47 | Реєстрація | Вхід
/ 5 квітня: Шувалова про все-все-все у Смолоскипі - 5 Квітня 2017

5 квітня: Шувалова про все-все-все у Смолоскипі

Категорія: «Події»
Дата: 05 Квітня 2017 (Середа)
Час: 19:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Смолоскип»
Адреса: вул. Межигірська, 21
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1399


Вперше за довгий час одна із найцікавіших поеток 2000-х Ірина Шувалова в Києві! У книгарні «Смолоскип» у форматі розмови вона розповість про «все-все-все». Модераторка  – Настя Євдокимова.

Перше «все» - це навчання у Кембриджському університеті: якою є наука на Заході, актуальні теми і проблеми світового літературознавства, міфи й правда про університутську традицію.
Друге «все» - це нові вірші: що і як писалося після збірок «Ос» та «Аз».
Третє «все» - це саме життя: Британія, середовище, книжки, гастрономічні відкриття та емоційні стани.


Ірина Шувалова – поетка та перекладачка. Народилася в Києві 1986 року, здобула освіту з філософії та перекладу в Україні, а також закінчила магістратуру з порівняльного літературознавства в Dartmouth College (США) за програмою Фулбрайт. 

Лауреатка понад десяти українських та міжнародних премій та нагород у галузі поезії та художнього перекладу. Учасниця літературних проектів, читань та резиденцій у Великобританії, Греції, Литві, Латвії, Польщі, Росії, США (зокрема, її обрано стипендіаткою HawthorndenFellowship 2015 року в Шотландії). 

Є авторкою трьох поетичних збірок – «Ран» (Смолоскип, 2011), «Ос» (Смолоскип, 2014) та «Аз» (Електрокнига, 2014). Поезія, переклади та публіцистичні дописи Ірини друкувалися в українській та закордонній періодиці, зокрема, у «Всесвіті», «Критиці», «Кур’єрі Кривбасу», «Четверзі», «ШО», «Українському журналі», а також у виданнях Ambit, ModernPoetryinTranslation, PoetryInternational, Radar, TheInternationalPoetryReview та WordsWithoutBorders. 

Її вірші перекладено вісьмома мовами (англійською, болгарською, грецькою, німецькою, польською, російською, французькою, чеською). Окрім літературної діяльності, Ірина багато років успішно працює в освітньому консалтингу.


Коли: 5 квітня, 18:30. Вхід: вільний, із солодощами до чаю опісля.
Де: книгарня «Смолоскип», вул. Межигірська, 21.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar