28 Квітня 2024, 15:43 | Реєстрація | Вхід
/ Безкоштовна «Поштова школа з літератури» - 16 Жовтня 2015

Безкоштовна «Поштова школа з літератури»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 16 Жовтня 2015 (П'ятниця)
Час: 00:59
Вартість: free
Місто: онлайн
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1858


Українська освітня організація «Культурний Проект» запустила новий курс - Поштову школу, що базується на матеріалах теоретико-практичного курсу «Історія світової літератури». Курс є безкоштовним, містить 15 уроків з літературознавства та триватиме з 25 серпня по 15 жовтня 2015 року.

Усі, хто підписалися на курс матимуть змогу дізнайтися про літературу щось, по-справжньому цікаве й актуальне, отримати мотивацію дочитати недочитане, повернутись до забутих класиків та відкрити нових. 



Що надсилає Поштова школа?

І. Читацький MUST-READ

«Поштова школа» підготувала для вас читацький must-read – 12 шедеврів світового літературного канону, без яких справжній читач залишиться дилетантом. Про більшість цих книг недарма розповідали на уроках: незалежно від фаху, їх необхідно прочитати, щоб вважати себе освіченим чи освіченою.

Часом важкі для розуміння й, без перебільшень, болючі для осмислення, ці тексти апґрейдять читачів до статусу просунутих.  Їхні автори – це непересічні особистості, які можуть згодом стати вашими безсмертними друзями. "Класики” – не тому, що їх вивчають у класі, а тому, що вони класні!


ІІ. Прообраз образу або прототипи літературних героїв

"Всі персонажі, задіяні у творі, є вигаданими. Будь-яка схожість з реальними людьми є випадковою” – стандартна формула, використовувана в кіно й літературі, так само часто, як і оманливо. Як би автору не кортіло це приховати, прототипи у персонажів є – навіть якщо для конструювання одного сильного образу знадобилось декілька характерів різних, але живих, із плоті і крові людей. Записавшись до «Поштової школи», ви отримуєте підбірку, вражаючих своєю складністю та історією, прообразів героїв текстів і фільмів.

ІІІ. Експертна думка з перших вуст

Почуйте лектора, яким ви захопитесь
Записавшись до «Поштової школи», ви отрумуєте серію відео, де один із найхаризматичніших лекторів Культурного Проекту та куратор курсу «Історія візуального мистецва», літературознавець Ростислав Семків, надзвичайно захопливо розказує про авторів та тексти. 

IV. Історія одного вірша

Здавалося б, окремий вірш, на відміну від роками писаних романів, не мав би мати власної історії. Однак існують всесвітньо відомі поетичні тексти, що, як "Марсельєза”, буквально самі творили історію чи, як "Ворон”, забезпечили місце в історії своїм авторам. Деякі вірші людство століттями пам’ятає, навіть якщо не мусило вчити їх напам’ять у школі. Про три з них розкаже «Поштова школа».


Тож, якщо ви хочете з’ясувати без яких прочитаних книг справжній читач залишиться дилетантом, дізнатись про літературу щось по-справжньому цікаве й актуальне та отримати мотивацію дочитати недочитане, підписуйтесь на безкоштовну «Поштову школу з літературознавства».

Записуйтесь зараз, щоб отримати всі матеріали до курсу та врешті-решт дочитати недочитане, повернутись до класиків та відкрити нові імена.

P.S. «Поштова школа» абсолютно безкоштовна і рекомендована Міністерством освіти та культури України. Ну, принаймні, ми впевнені, що вони не заперечують.)

Дізнатись подробиці та підписатись на курс: https://culturalprojectliterature.squarespace.com/post-school/ Організатор: Освітня організація «Культурний Проект», www.culturalproject.org


0 коментарів

Залишити коментар

avatar