29 Березня 2024, 11:08 | Реєстрація | Вхід
/ Резиденція для молодих письменників «Станіславський феномен» - 20 Березня 2013

Резиденція для молодих письменників «Станіславський феномен»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 20 Березня 2013 (Середа)
Час: 14:16
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 3322


Літературна агенція «Discursus» та рок-вар'яте «КораЛЛі» оголошують конкурс на участь в Резиденції для молодих україномовних письменників «Станіславський феномен».
 
Протягом 30 днів (перший заїзд 1 липня 2013 р.) резидент мешкатиме в місті Івано-Франківську в хостелі «Феномен» із забезпеченням харчування в місцевих арт-кафе.

Проживання в хостелі - унікальна можливість спілкування з цікавими людьми - мандрівниками, музикантами, письменниками, яких життя закидає до міста і хостела. Крім того, резидент стане учасником мистецьких експедицій в карпатські села, проведе уїк-енд в столиці сирних коників Брустурах, а також матиме чотири спільні трапези з культовими письменниками з Івано-Франківська - Юрієм Андруховичем, Тарасом Прохаськом, Володимиром Єшкілєвим та Галиною Петросаняк.

Резидент повинен за підсумками кожного тижня писати есе розміром 3-5 тисяч знаків, які оперативно публікуватимуться в тижневику «Український тиждень», івано-франківській газеті «Галицький кореспондент», на інтернет-порталі «ZAXID.NET» та сайті Літклубу «Маруся». Оприлюднення підсумкового есе планується на інтернет-порталі «Українська правда. Життя». Також ці тексти увійдуть до альманаху, який буде видано за підсумками року. Разом з тим резидент зобов'язаний періодично спілкуватися з місцевими журналістами для висвітлення подій навколо Резиденції.

Заявки на участь приймаються до 15 червня на електронну скриньку fenomen@koralli.com.ua з позначкою «FENOMEN 2013» в темі листа. В заявці слід вказати короткі біографічні відомості, основні творчі здобутки (книги, публікації тощо), вмотивувати свою участь в Резиденції. Завантажити аплікаційну форму можна на сайті: http://koralli.if.ua/ 
Резидента визначатиме оргкомітет у складі Тараса Прохаська, Віталія Чупака та Василя Карп'юка.
 
Побутовий райдер Резиденції:
- Проживання в хостелі «Феномен» в загальній кімнаті. Зручне розташування хостела дозволяє за 10 хвилин неквапної ходи дістатися центру міста, і за 2 хвилини - міського озера. В проживання включено сніданок;
- Дворазове харчування (обід та вечеря) в партнерських закладах: кафе «Люм'єр» та мережа «23 ресторани»;
- Відшкодування вартості проїзду в обидві сторони.
 
Вимоги:
- Вік учасників програми 18-30 років.
- Проживання поза межами Івано-Франківської області.
 
Обмеження встановлені з метою сприяння основній ідеї програми - культурної відкритості, обміну, дослідження та відкриття Івано-Франківська і Прикарпаття загалом для людей з інших областей України чи із закордону, які працюють в царині української культури.
 
Програма відбувається за підтримки мера міста Івано-Франківськ Віктора Анушкевичуса.


1 коментарів

avatar
Эх/, жаль, я уже стар ))

Залишити коментар

avatar